Frilansfotograf i Kiruna

År 2000 tog jag en serie bilder som ledde mig runt världen med  Jukkasjärvi som slutdestination där jag bor. Jag har fotograferat åt flertalet magasin och reklambyråer i Stockholm där min specialitet med tiden blev improviserade porträtt. Jag gillar det vardagliga och har genom åren fått ett tränat öga för att se detaljerna i scener där egentligen ingenting finns.

Det offentliga rummet är i all sin tråkighet berusande på ett tragikomiskt sätt.

Jag har mellan 2010 och 2018 haft ansvar för att producera ett hundratal stillbildskampanjer och varit involverad i flera större kampanjer som bland annat genererat tre årets marknadschef i rad.

Mina privata fotoprojekt har naturligt hittat en publik online och mina bildessäer från Kanada och Tornedalen har organiskt nått en global miljonpublik via spridning i sociala kanaler. "Maple syrup and horse cocks", "Burnout stories from the heart of nowhere", "The killing of a Sacred Deer" och "Go north go north then go left. Last house with the lights on" är exempel på projekt som nu många år senare ompostas av en generation som upptäcker dem på med nya unga ögon.